![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, stoje właśnie przed dylematem.
Stałem się dzisiaj posiadaczem legalnego Windows Server 2003 Eterprise. Mój domowy serverek stoi na SUSE i powstaje w mojej głowie dylemat czy wymieniać go na W2003. Wskazania za, to że w domu pojawi się 2 komp z windowsem, na którym moja żona będzie mogła sobie używać swoich programów jak Lex itp... Przeciwskazania.... tu proszę was o radę czy są takie aspekty przemawiające przeciwko Windzie. Ten post edytował Wykrywacz 14.02.2007, 09:11:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co to jest?
Zakładam moja firma ma kupionych 50 licencji na Subiekta i Płatnika. suma tego to kupa szmalu. Firma ją wywaliła więc nie wywali jej 2 raz. Ty jako informatyk przychodzisz i mówisz przesiądźmy się na mac'a (zakładamy że nic to nie kosztuje), ale te programy co mamy to trzeba wyrzucić bo one tam nie będą normalnie działać. Więc wywalasz 50X Subiekt i Płatnik, rezygnujesz z suportu i poprawek... bo na ma os jest janosik. Do tego dochodzi nauka pań jak się używa nowego programu. Ale zaraz zaraz nowy program jest do bani nie spełnia wymagań firmy niema wystarczającej ilości opcji jedym słowem nie jest dostosowany pod indywidualne zapotrzebowanie firmy. A teraz na czysto patrząc. Nowa firma z dużym kapitałem inwestuje w mac os... no i trzeba program kadrowo płacowo księgowy kupić + środki trwałe. Osobiście czemuś co się nazywa qfaktury bym nie zaufał a tymbardziej janosikowi. Edit: Dobra koniec mojego bełkotu. Co da Mi Linux bądź mac czego nie daje mi XP albo nieda mi Vista? Od tego problemu wyszliśmy, zakładam że jestem leniwy i niemam zamiaru uczyć się formułek. Ba. w przykładzie przezemnie przedstawionym który może i subiektywny ale jest. Jasno widać że w2k3 jest lepsza od linuxa stworzonego do zastosowań sieciowych. I tak jestem lajkonikiem w sferze konfigurowania serwerów. Potrafię postawić http i z bólem pocztowy na linuksie. Ten post edytował Wykrywacz 12.02.2007, 15:30:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:14 |