![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, stoje właśnie przed dylematem.
Stałem się dzisiaj posiadaczem legalnego Windows Server 2003 Eterprise. Mój domowy serverek stoi na SUSE i powstaje w mojej głowie dylemat czy wymieniać go na W2003. Wskazania za, to że w domu pojawi się 2 komp z windowsem, na którym moja żona będzie mogła sobie używać swoich programów jak Lex itp... Przeciwskazania.... tu proszę was o radę czy są takie aspekty przemawiające przeciwko Windzie. Ten post edytował Wykrywacz 14.02.2007, 09:11:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na szczęście niektóre komisje to interesuje, i mam nadzieję, że będą kolejne procesy o praktyki monopolistyczne i kolejne kary. Ale dla czego ja mam solidaryzować się z tymi firmami. To jest taktyka między innymi M$, którzy liczą się z procesami i stać ich na płacenie kar. Tak samo jak TPSA za swoje postępki. Dla mnie liczy się efekt, a która firma o co się potyczkuje z M$ już raczej wcale. Tak samo to czy M$ jest monopolistą bo jest czy nim niejest. Nie mam z powodu tego jakiś kompleksów. Jeżeli pewnego dnia Linux bądź cokolwiek innego zacznie mi bardziej odpowiadać, nie będe miał specjalnych skrupółów aby się przesiąść. Cytat Skoro informatycy mówią takie słowa, to ja boję się przyszłości... Ja prawdę mówiąc nie rozumiem twojego zdziwienia? Już raz wymieniłem lukę i nadal potwierdze że winda niema konkurencji. Bo linux nie nadaje się nawet na OS dla pani Zosi z Księgowości. edit: I bynajmniej nie mówie od nauki od podstaw o realiach czyli przesiadce z Windowsa Ten post edytował Wykrywacz 12.02.2007, 13:26:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:33 |