![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, stoje właśnie przed dylematem.
Stałem się dzisiaj posiadaczem legalnego Windows Server 2003 Eterprise. Mój domowy serverek stoi na SUSE i powstaje w mojej głowie dylemat czy wymieniać go na W2003. Wskazania za, to że w domu pojawi się 2 komp z windowsem, na którym moja żona będzie mogła sobie używać swoich programów jak Lex itp... Przeciwskazania.... tu proszę was o radę czy są takie aspekty przemawiające przeciwko Windzie. Ten post edytował Wykrywacz 14.02.2007, 09:11:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niepodoba mi się to, że porównujecie suse do windowsa! suse to najgorsze distro, jakie znam! Jak byś zechciał najpierw przeczytać temat od początku to byś się dowiedział. Czemu SUSE, bo miałem zainstalowanego SUSE nie robie tu wydymanych miłości na temat Windowsa, tylko porównanie popularnego Linuxa, którego miałem mniejszą bądź większą przyjemność używać w stosunku do Windowsa 2k3. Moim zdaniem mylisz się, co do skalowania najgorszości. Moim zdaniem SUSE jest lepszy od jakiegokolwiek Linuxa z Debianem na czele, dla czego? Bo łączy wszystko, co mają Linuxy i defakto wszystko, co jest w NetWare 6.5 z całym edirectory włącznie. To stanowi moc SUSE. A czemu tacy jak ty źle go oceniają, bo SUSE idzie w stronę bycia otwartym na użytkownika... Stąd, yast, który jest młody niestabilny i się chrzani. Cytat Wykrywacz, a próbowałeś jakieś innej dystrybucji wymagającej myślenia? Np. debian? Nie. Niestety bez ładnego graficznego konfiguratora nie da rady tego zainstalować... Nie próbowałem i nie spróbuje, bo zbyt cenie swój czas, aby cofać się do klepania komend, dla mnie na szczęście era dos'u się skończyła i nie mam zamiaru do tego powracać. Przykro mi, ale wszystko idzie w stronę X i nawet twój ukochany Debian, który stabilnością niewiele przewyższa dobrze skonfigurowanego 2k3, odejdzie do lamusa, czemu zapytasz, bo moim zdaniem poza gromadką lubujących się w pisanie, parolinijkowych komend wszyscy wybiorą to gdzie wystarczy w coś kliknąć (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wszystkie Linuxy tam zmierzają, a reszta wymrze. I bynajmniej nie czuje się gorszy z powodu tego, że nie potrafię zainstalować systemu w trybie tekstowym, bynajmniej też nie twierdze, że ty nie jesteś dobry, ba zakładam, że pewnie znasz się lepiej ode mnie, co nie zmienia, że : a. Jak dla mnie tracisz czas b. Ten topic jest tematem porównawczym, subiektywnym a na dodatek o tematyce Linux vs. W2k3 a nie, jaki to Debian jest zajebisty a ci, co na nim siedzą są pro, wporzo o ile nie trendy. Ten post edytował Wykrywacz 12.02.2007, 10:46:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 06:25 |