![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rany! Próbowałem wszystkich gotowych formularzy i żaden nie działał! Nie wiem co jest tego przyczyną. Najczęściej występowały błędy np w $end - gdziekolwiek to jest (niby "?>" na końcu). Nawet jak wysyłałem przez mail() to i tak nie działało. Może macie jakiś sprawdzony skrypt lub gotowiec który by działał?
Mam Xampp'a i najnowsze Apache, MySQL, php ale to i tak nic nie daje. Głównie chodzi o pozycje: Nick: E-mail: Wiadomość: I żeby wysyłało na adres w zmiennej "$adres" podanej w pliku cofing.php Pozdrowienia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko coś sprawdzać skoro nie pokażesz kodu.
Ja mam sprawdzony system do wysylania ..
Ten na pewno działa -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli wkleję twój kod w plik send.php i wpiszę swój mail to jak wysyłam to wyskakuje:
Cytat Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in D:\gry Piotra\XAMPP\xampp\htdocs\send.php on line 12 Domyślam się że chodzi o 4 funkcje mail() to wpisałem: Na początku ale przed <?php: $header = "From: $adres\r\nReply-To: $adres\r\n"; A w mail()
I wyskakuje: Cytat Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in D:\gry Piotra\XAMPP\xampp\htdocs\send.php on line 13 Zmieniałem SMTP i porty we wszystkich znalezionych plikach php.ini : w apache/bin, php, i php/php4 i to nic nie pomogło(dalej pisze: "at localhost"). To może by coś z tą funkcją ini_set(). Tylko co wpisać w nawiasy? PS. Do czego jest potrzebny port? Wpisałem sobie 1100 tak od niechcenia ![]() Ten post edytował muk4 29.01.2007, 15:29:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:53 |