![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystasz z mysqli() .. a spróbuj za pomoca
mysql_connect(); mysql_select_database(); mysql_query(); itp itd. To co podane w książce odnosi się do tego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wykonaniu skryptu print_r itd... wyswietla sie strona o treści:
Array ( [0] => bcmath [1] => calendar [2] => com_dotnet [3] => ctype [4] => session [5] => filter [6] => ftp [7] => hash [8] => iconv [9] => json [10] => odbc [11] => pcre [12] => Reflection [13] => date [14] => libxml [15] => standard [16] => tokenizer [17] => zlib [18] => SimpleXML [19] => dom [20] => SPL [21] => wddx [22] => xml [23] => xmlreader [24] => xmlwriter [25] => apache2handler ) . Z tego wynika chyba że brak obsługi mysql jakiem rolnik (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Sprawdziłem w php.ini wiersz -extension=php_mysql.dll był odznaczony i chyba zrobił to instalator mysql. Brak natomiast wiersza: extension=php_mysqli.dll w pliku php.ini. Sciezka druga wygląda nastepujaco: extension_dir = c:/php/ext/.Zauważyłem jednak ze instalator umiescił php w katalogu c:/Program Files/php i nie ma katalogu ext. Sprawdziłem brak w systemiephpmysql.dll? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:05 |