Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> poprawne wylogowanie z aplikacji
morrison

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

witam,

zrobiłem aplikacje, ale mam jeszcze problem z poprawnym wylogowaniem usera. otoz usuwam sesje poprawnie, ale gdy user sie wyloguje to kiedy wciska wstecz w przegladarce(raz w IE lub kilka razy w firefox) to udaje mu sie wrocic do autoryzowanej strony i zobaczyc zawartosc. co prawda gdy prubuje wtedy kkliknac cos to wyrzuca go z powrotem do strony wylogowania. ale i tak jest zle.

jaki jest sposob zeby usunac z przegladarki te dane aby juz nie mogl ich zobaczyc user po wylogowaniu?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
morrison

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

@ - uzywam poniewaz gdy za pierwszym razem wykonuje sie ta funkcja, czyli kiedy user wysyla formularz z loginem i haslem to wtedy do zmiennych podstawiaja sie te dane. potem gdy juz sa ustawione te zmienne i nie ma nic w POST @ powoduje ze nie wyswietla sie notice z brakiem wartosci w POST.

moja funkcja "loguj" sprawdza za kazdym razem uwierzytelnienie w bazie.

natomiast to:
  1. <?php
  2. print '<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="5"; URL="logout.php">';
  3. ?>

nie powoduje u mnie przejscia do wskazanej strony, lecz caly czas przeladowuje sie pusta strona.

byc moze to ze podstawiam dane z POST do hasla i loginu zawsze kiedy te zmienne sesyjne sa puste powoduje ze przegladarka wchodzi wstecz do autoryzowanej strony...? no ale tak juz to skonstruowalem. pytanie co powinienem poprawic
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 04:31