![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Skąd: BB Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy raz modyfikuje gotowy skrypt i nie daje sobie rady.
Chce aby przy uploadowaniu zdjęcia na serwer tworzyła sie w locie miniaturka tegoż zdjęcia. Dane wyjściowe: Katalog na serwerze .../portal2006/uploads/ Nazwy plików zapisywanych na serwerze .$id.$_FILES['Plik']['name'] Jak zmodyfikować ten kod zeby sprzęrzyć te dane ?
Ten post edytował grattz 23.01.2007, 20:58:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Skąd: BB Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może po prostu nie pobiera nazwy pliku odpowiednio?... wywołaj funkcję ze stałymi wartościami, np. resizeImage('nazwapliku.jpg', 60, 60, 'zapisy.jpg', 100) oczywiście podając poprawne dane nazw pliku. pisząc posta zauważyłem jeszcze coś ciekawego: może zamiast "60px" wpisz po prostu 60? tzn. zamiast wartości tekstowej - liczbę Napisałem tak:
Przy czym plik 16Sample2.jpg oczywiście znajdował sie juz w tym katalogu przed wykonaniem funkcji. I mimo to miniaturka sie nie utworzyła. Myśle myśle i nie wiem co jest (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aarambo.gif) Najgorsze jest to ze nie ma wykazu błędu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:04 |