![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę usunąć kilka zdjęć w galerii za pomocą formularza z buttonami typu checkbox. Usuwanie z bazy danych działa idealnie. Ale mam kłopoty z kasowanie plików na serwerze. $zdid to indywidualna nazwa pliku. $zdid.mini.jpg - to miniaturka w tym samym katalogu niestety coś mi to nie chce działać. ma ktoś jakieś propozycję? Z góry dziękuję za sugestie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijka ta kasuje wpis w bazie danych. Skoro jest wpis to musi być plik (taki mój upload, najpierw uploaduje plik a póxniej dodaje wpis do bazy). Tylko nie wiem dlaczego on tak jakby powtarzał to jeszcze raz.
$sql="DELETE FROM zdjecia WHERE zdid = '$zdid' LIMIT 1"; W tym wypadku jeżeli zmienna jest w ' ' to nie jest parsowa. Dlaczego? Dlaczego musiała być w " "? Bo tej lekturze to ja bym to zrobił tak: unlink("../photo/${zdid}.jpg"); Mam sporo wątpliwości? Jakby ktoś był wstanie mi pomóc to dziękuję ślicznie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 23:10 |