![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę usunąć kilka zdjęć w galerii za pomocą formularza z buttonami typu checkbox. Usuwanie z bazy danych działa idealnie. Ale mam kłopoty z kasowanie plików na serwerze. $zdid to indywidualna nazwa pliku. $zdid.mini.jpg - to miniaturka w tym samym katalogu niestety coś mi to nie chce działać. ma ktoś jakieś propozycję? Z góry dziękuję za sugestie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zanurzyłem się w lekturę. I nie bardzo rozumiem to. Co w pierwszym skrypcie było nie tak? Umieścić zmienną w {}? Ja zamieniłem linijkę: unlink('../photo/$zdid.jpg'); na: unlink("../photo/$zdid.jpg"); no wlasnie chodzilo mi o apostrofy '. zmienne nie sa w nich parsowane. nalezalo zamienic na ", co tez uczyniles. Teraz pojawil ci sie kolejny problem, ze nie ma takiego pliku co chcesz usunac. komunikat jasno mowi. albo nie masz takiego pliku, albo masz tylko skrypt go nie widzi. sprobuj ze sciezką bezwzględną, a najlepiej najpierw sprawdz czy jest przy pomocy file_exists() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:52 |