![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam . Podczas dalszj budowy strony natknąlem się na problem z wygenerowaniem pozycji w rankingu jaki zajmuje dana recenzja (zdjęcie poniżej)
(IMG:http://film.sarnet.pl/temp/rec.gif) Problem polega na tym że nie wiem jak pobrać tylko nr danej pozycji z rankingu... Opisy filmow są oparte na bazie danych np link do filmu wygląda tak - film.php?film=3 gdzie 3 to id pobrany z bazy. Co do generowania rankingu to umiem to robić na np osobnej stronie, ale wtedy generuję wszystkie pozycje. Ranking generuję w ten sposób: [php:1:95b9b3c3a5]<?php mysql_connect ($dbhost, $dblogin, $dbpass); mysql_select_db ($db); function rankinglista() { $i = 1; $zapytanie = "SELECT * FROM filmy ORDER BY srednia DESC"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); while ($wiersz = mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo "<strong>".$i++."</strong>. ".$wiersz['tytulpl']." (".$wiersz['tytulen'].")<br>"; } } rankinglista(); ?>[/php:1:95b9b3c3a5] Zauważylem że na wielu dobrych stronach przy opisie filmu mam tez jego pozycję z rankingu ale niestety nie wiem jak to zrobić (podejrzewam że jakoś przy pomocy tablicy ale nigdy sie tablicami nie bawilem więc nie wiem ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak a jak wywoływać nr np:
[php:1:1667105df4]<?php echo "$rank"; ?>[/php:1:1667105df4] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:15 |