![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nauka konkretnej platformy to duża inwestycja czasu, chciałbym by była przemyślna. Żadne porównania, ani marketingowe teksty z domowych stron projektów nie są tak pomocne, jak doświadczenia użytkowników, dlatego pytam was o zdanie. Jaki framwork? Czynniki istotne dla mnie (od najważniejszego):
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~ymir proszę na przyszłość zapytać najpierw wyszukiwarkę.
Jak już wspomnieli poprzednicy temat był poruszany już klika razy i omawiany naprawdę dokładnie. Ja ze swojej strony mogę polecić najnowocześniejszy, napisany tylko i wyłącznie pod PHP5: Symfony. Framework trudny i wymagający ale dający gigantyczne możliwości, których na próżno szukać gdzieś indziej. Żaden inny framework nie da Ci takich narzędzi jak Symfony. Mówię tu przede wszystkim o sfControlPanel plugin oraz o całej gamie innych bardzo przydatnych pluginów ułatwiających pracę twórcy strony oraz oferujących wiele ciekawych bajerów. Ogromnym plusem jest to że projekt jest bardzo żywy a jego developerzy aktywni. W chwili obecnej jest bardzo stabilna wersja 1.0 beta4 a pod koniec obecnego tygodnia jest zapowiadana pierwsza wersja release-candidate. RC ma być ok dwie/cztery a potem wersja 1.0.0 stable najlepszego frameworka dla PHP5. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 00:12 |