![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem Posiadam w tabeli listę osób które chcą być powiadamiane o jakimś tam produkcie. W tabeli istnieją Kolumny: ID - numer porządkowy IDitem - numer produktu w związku z którym jest zapytanie Email - e-mail wpisującego Date_start - data wpisu Cała tabela nazywa sie inform_me Aby dowiedzieć się o jaką pozycję chodziło danemu użytkownikowi IDitem należy przyporządkować ID danego produktu z tabeli o nazwie "store" Chciałbym aby w stronie administracyjnej była taka lista osób które wpisują się na listę z ale (i tu utrudnienie) aby w momencie gdy już wcześniej wystąpił podany wpis grupował to w jeden zapis informując odpowiednią liczbą (odpowiadająca za ilość podobnych zapytań użytkowników) i oczywiście by wszystko było segregowane od najnowszych wpisów. Mam nieudolne próby zrobienia czegoś takiego: (niestety na pierwszych pozycjach nie ma wpisów najnowszych..wyświetla się w sumie to co chce :/ w bazia aktualnie jest okolo 4000 wpisow)
Ten post edytował agamemnon 16.01.2007, 17:29:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to zapytanie już użyłem jak widać post wyżej:
Tyle że tutaj często jest tak że na pierwszej pozycji mam wpis z dzisiaj, następnie z dzisiaj, wczoraj,wczoraj dzisiaj... Nie jest to zrobione po kolei.. I tak np. dziś posiadam 10 wpisów a na pierwszej stronie gdzie jest 100 elementów wypisanych tymi zapytaniami tylko 4 z nich sa widoczne inne są gdzieś daleko stad:/ WIEM CO JUŻ NIE GRA ...OTÓŻ WW SKRYPT SORTUJE TO WG PIERWSZEGO WPISU...tak wiec gdy pierwsza osoba wpisała się do danej pozycji np. w 2005 roku a trzecia osoba w 2007 to on zrzuci to na ostatnia strone bo posortuje to wg pierwszego wpisu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) !!!! Jak w takim razie to zmienić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował agamemnon 16.01.2007, 21:44:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 06:46 |