![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Używałem notatnika, teraz przestawiłem się na Scintillę. I używając obydwu programów miałem następujący problem, Używałem sesji i wywalało mi znany błąd "Headers Already Sent". Przesyłam ten plik do kumpla i okazuje się, że u niego pokazuje się na początku skryptu linijka:
Kod ďťż U nie tego zupełnie nie widać. Czy ktoś kiedyś się z czymś takim spotkał? Może to jakiś wirus? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki stron kodujemy UTF-8. W nagłówku strony umieszczamy także kodowanie UTF-8. W plikach .php kodowanych UTF-8 mogą się zdarzyć krzaki w polskich znakach. Na jednych serwerach taki problem występuje, na innych nie. W rozwiązaniu tego problemu może pomóc umieszczenie w plikach .php poniższy kod jako pierwszy wpis na danej stronie:
<? header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); ?> Wystarczy, że umieścimy powyższy kod na głównej stronie przetwarzającej wszystkie inne. -- Pozdrawiam, nobarte |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:58 |