![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki, że nie wiem dlaczego jak piszę z polskimi znakami treść, to koloruje mi to jako błędy ?
Ten czerwony kolor jest ustawiony dla atrybutów HTML, a ten zielony dla błędów (error) Tekst zwykły który ja piszę oczywiście powinien być czarny, jak pierwsze słowo na screenie. (txt przykładowy) (IMG:http://img89.imageshack.us/img89/9307/scrxj5.png) Wie ktoś może o co chodzi ? Nie zależnie od kodowanie, zawsze coś takiego się dzieje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Możesz rozwinąć tę genialną myśl? (BTW: i co z tym W2k3 bez okien, znalazłeś?) Rozwijam - na Windowsie instalacja Aptana polega na skopiowaniu jej do katalogu Eclipse'a - a na Linuxie na ..... sie. Co do Windowsa - trybu graficznego nie mozna zupelnie wylaczyc. Znaczna czesc mozna ( czesc aplikacji moze dzialac bez niego ) Pisac o tym mozna naprawde duzo tak wiec nie odpisywalem bo bym sie pewnie nie wybronil przed Waszymi pytaniami i tekstami typu 'a na Linuxie sie da'. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do Windowsa - trybu graficznego nie mozna zupelnie wylaczyc.[...]'a na Linuxie sie da'. No właśnie chyba też się nie da... tzn. obsługa trybu graficznego jest chyba wbudowana w kernel i nie jestem pewien czy da się ją wyłączyć, bo podaniu parametru do kelnera: Kod /* GRUB */ root (hdx,x) kernel (hdx,x)/nazwa_pliku root=/dev/hdax video=vesafb:ywrap,mtrr,800x600-16@75 Dostajemy konsolę w 800x600 i 16 bitowym kolorze, i obrazki też wyświetlimy. Owszem można nie podawać parametru do kernela, ale to prawie tak jak uruchomić windowsa NT w trybie samego wiersza poleceń. Nie wiem czy można skompilować kernela bez vesafb i czy wtedy nie pozostaje i tak jakiś inny moduł, bo jakimś specem nie jestem. Nie mniej jednak obsługę "grafiki" mamy w kernel wbudowaną. A nawet jak i to można powylączać, to nie założę się czy przypadkiem i tak konsola nie będzie bardziej graficzna niż tekstowa jeżeli chodzi o wewnetrzne mechanizmy wyświetlania, ale to tylko moje gdybanie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 15:23 |