![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2006 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z poniszym skryptem podejrzewam ze na 99% skopałem tablice sql oczywiście będę bardzo rad za wskazanie błędów kot formularza w ktorym wpisuje się dane
kod pliku pobierającego, weryfikującego i zapisującego dane do sql
natomiast plik wyswietlajacy dane to:
jak powinna wygladac konstrukcja tabeli ? u mnie (zrobilem zrzut w phpAdminem) -- Struktura tabeli dla `ksiega` -- CREATE TABLE `ksiega` ( `imie` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `email` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `www` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `wpis` text collate utf8_polish_ci NOT NULL ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci; -- -- Zrzut danych tabeli `ksiega` -- INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); Ten post edytował marlab.z.gdyni 8.01.2007, 01:01:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bład ktory ci wywala oznacza ze liczba kolumn w tabeli jest rozna od liczby zmiennych ktore probujesz wpisac do tabeli, sprawdz dokladnie zapytanie, jesli ci dodaje puste pola do tabeli to przede wszystkim wydrukuj zapytanie przed jego wykonaniem zebys mogl zobaczyc czy jest prawidlowe, czy nie masz np. pustych zmiennych, poza ty do klucza glownego dodalbym wlasciwosc auto_increment, pozdro
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:08 |