![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2006 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z poniszym skryptem podejrzewam ze na 99% skopałem tablice sql oczywiście będę bardzo rad za wskazanie błędów kot formularza w ktorym wpisuje się dane
kod pliku pobierającego, weryfikującego i zapisującego dane do sql
natomiast plik wyswietlajacy dane to:
jak powinna wygladac konstrukcja tabeli ? u mnie (zrobilem zrzut w phpAdminem) -- Struktura tabeli dla `ksiega` -- CREATE TABLE `ksiega` ( `imie` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `email` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `www` text collate utf8_polish_ci NOT NULL, `wpis` text collate utf8_polish_ci NOT NULL ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci; -- -- Zrzut danych tabeli `ksiega` -- INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); INSERT INTO `ksiega` VALUES ('', '', '', ''); Ten post edytował marlab.z.gdyni 8.01.2007, 01:01:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. MySQL jest baza relacyjna wiec proponuje abyś dodał klucz główny
... pisałem z palca, więc mogą być parsery (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) 2. Nie wiem czy to pisane z palca ale w skrypcie
tu: w lini 1 jest parser (pewnie nie to jest problemem) 3. Tu jest najprawdopodobniej błąd, ponieważ u siebie w tabeli na pierszym miejscu masz imie, a tu wpisujesz wartość $wpis, czy czasem wpis nie przekroczył magicznej liczby ograniczonej przez imie VARCHAR()... stad ten błąd.
4. Cytat musisz podać kolejność wstawianych danych do kolumn Łukasz ... fakt nie musisz... ale ten przykład potwierdza jak dobrze mieć takie przyzwyczajenia POZDRAWIAM |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2006 Skąd: 3miasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. MySQL jest baza relacyjna wiec proponuje abyś dodał klucz główny
... pisałem z palca, więc mogą być parsery (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) 2. Nie wiem czy to pisane z palca ale w skrypcie
tu: w lini 1 jest parser (pewnie nie to jest problemem) 3. Tu jest najprawdopodobniej błąd, ponieważ u siebie w tabeli na pierszym miejscu masz imie, a tu wpisujesz wartość $wpis, czy czasem wpis nie przekroczył magicznej liczby ograniczonej przez imie VARCHAR()... stad ten błąd.
4. ... fakt nie musisz... ale ten przykład potwierdza jak dobrze mieć takie przyzwyczajenia POZDRAWIAM wszystko poprawilem i dalej jest tzw "qpa" wpisy niby sie dodaja przy wyswietlaniu wpisow na stronie z basy sql przybywa pozycji lecz sa one puste przegladajac tabele PhpAdminem widze ze baza jest pusta, zadnych bledow nigdzie nie wywala etc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 17:26 |