![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam....
Mam skrytp indeksujacy zawartosci pól z jednej tabeli do drugiej ale w obrębie jednej bazy. Teraz muszę napisać indeksowanie jednej tabeli do drugiej ale na dwóch róznych bazach... i zastanawiam sie jak to zrobić aby nie zajechac serwera... myślałem tak: -polaczenie z baza nr1, -pobranie danych z odpowiendiej tabeli i ich przypisanie do odpowiednich zmiennych, -zamkniecie polaczenia, -polaczenie z baza nr2, -wstawienie danych do odpowiedniej tabeli, -zamkniecie polaczenia ... i wszystko byłoby oczywiste ale zastanawiam sie co bedzie gdy skrypt ten bedzie musiał zaindeksowac kilkanascie tabel byc moze jeszcze wiecej :? . Wiec moje pytanie brzmi jak skonstruowac skrypt aby nie przeciarzac serwera... dodam ze skrypt bedzie uruchamiany dosyc czesto (ok. raz na godz) Pozdrawiam PAT |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może byś zrobił selecta i dał while( getrow ) insert. Tak byś pamięci nie nadwyrężał. Dla optymalizacji mażna by jeszcze rozpatrzyć kursory ale to już advenced. Osobiście robiłbym to rzadziej albo napisał skrypt tak aby nie było to potrzebne, ponieważ uważam synhronizowanie baz w takich krótkich odstępach za głupotę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:01 |