![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich,
Jakiś czas temu napisałem klasę obiektową gepard, która służy do tworzenia szablonów dla aplikacji php. Dzieki niej, jest możliwe całkowie odseparowanie kodu źródłowego php od kodu HTML. Jej cechy charakterystyczne to prostota, szybkość działania oraz minimalna ingerencja w kod html. Jeśli ktoś ma ochotę, proszę zajrzeć na stronę: www.gepard.w.pl Bardzo mile widziane wszelkie uwagi, opienie, wrażenia. Pozdrawiam serdecznie! Ten post edytował harpcio 5.01.2007, 11:37:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Gdzieś widziałem taki zapis i mi się po prostu utrwalił. Poprawiłem. S.M.A.R.T. to raczej w hardwarze jest, a konkretniejest to technologia diagnozowania dyskow twardych. Cytat Nie widzę jednak przeszkód, by taką funkcję w przyszłości dodać do mojej klasy. a widzisz, czyli jak ja teraz bedziesz rozbudowywal bo duzo wiecej rzeczy bedzie potrzebnych to urosnie do takich samych rozmiarow jak Smarty i tak samo 'powoli' bedzie dzialac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a widzisz, czyli jak ja teraz bedziesz rozbudowywal bo duzo wiecej rzeczy bedzie potrzebnych to urosnie do takich samych rozmiarow jak Smarty i tak samo 'powoli' bedzie dzialac. Nie do konca się zgadzam, czasem po prostu inny system zapisu moze byc szybciej parsowany... Co do samej klasy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Sam pisze w wolnym czasie podobną i dlatego w twojej nie podoba mi się: - brak modyfikatorow ( ten sysem $exit$ jest debilny ;] ) - brak mozliwosci uzycia funkcji wewnatrz kodu html - brat instrukcji warunkowych( czy moze byly?) - tym samym brak tablic - brak funkcji include W każdym bąrdz razie nie wczytywałem się za dokladnie kod(jakos dziwnie to jest pisane). Proponuję zmianę filozofi co do wysyłania zmiennych do szablonu ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 20:12 |