![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ studiuje politologie chciałbym z ciekawości zapytać się was czy interesujecie się polityką.Czy śledzicie na bieżąco wydarzenia z tej dziedziny życia?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wy starzy nie macie nic do powiedzenia o Romku. Nie chodzicie do szkół podstawowych i gimnazjalnych, więc siedźcie cicho. Najbardziej w Polskim życiu politycznym denerwuje mnie, że ludzie uwielbiają poprawiać innych i uważać, że sami wiedzą lepiej od osób bardziej zainteresowanych i doświadczonych w temacie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wy starzy nie macie nic do powiedzenia o Romku. Nie chodzicie do szkół podstawowych i gimnazjalnych, więc siedźcie cicho. Najbardziej w Polskim życiu politycznym denerwuje mnie, że ludzie uwielbiają poprawiać innych i uważać, że sami wiedzą lepiej od osób bardziej zainteresowanych i doświadczonych w temacie. Mylisz się, my starzy jednak mamy jeszcze coś do powiedzenia. Może i nie chodzimy już do szkół podstawowych czy gimnazjów, ale posyłamy tam nasze dzieci. W większości nie stać nas na posyłanie dzieci do prywatnych szkół, tak, jak to robi minister oświaty, iwęc nasze dzieci chodzą do szkół publicznych. To, co się tam ostatnio dzieje jest przerażające. Ale w większości przypadków nie odpowiada za to minister oświaty, kurator czy nawet nauczyciel. W większości przypadków odpowiadamy za to my, rodzice. Jak przypomnę sobie czasy, gdy ja chodziłem do podstawówki (gimnazjów dzięki Bogu nie było) to nauczyciel był autorytetem. Jak nauczyciel dał po łapie linijką to człowiek nie myślał lecieć od razu poskarżyć się rodzicom. Modlił się, by to do rodziców nie dotarło, bo w domu byłaby jeszcze poprawka od ojca! A teraz? Eeech... nauczyciel krzywo na smarka spojrzy a następnego dnia ma na karku sfrustrowaną mamusię, która gotowa go zabić albo co najmniej wywalić z roboty. I smarki rosną w przeświadczeniu, że świat należy do nich! Że są bogami, a co najmniej mają status podobny co dyrektor szkoły. Teraz trochę na władzę. Mamy to nieszczęście, że do władzy doszli populiści, i wszelkie ich działania nastawione są na "efekt medialny". Trójki szkolne, ankiety dla dyrektorów, zero tolerancji to wszystko niestety puste hasła mające dobry wydźwięk w mediach ale nikomu niepotrzebne i nie przynoszące żadnych efektów. Mundurki uważam natomiast za dobry pomysł, oby tylko było to egzekwowane. Do tego dołożyłbym jeszcze zakaz wnoszenia telefonów komórkowych do szkoły. No ale czegoż można wymagać od ministra, który nie ma bladego pojęcia o problemach oświaty i który podważa teorię ewolucji? Na koniec; ja osobiście mam nadzieję, że ten rząd upadnie, bo takiej kompromitacji to ja jeszcze nie widziałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:54 |