![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do dziś po prostu ustawiam zmienne i includuje szablon, który może wyglądać mniej więcej tak:
Tak więc mam oddzieloną prezentację od kodu. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi, na czym skorzystam decydując się na zastosowanie Smarty? Interesuje mnie głównie wydajność. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewykorzystujac całej mocy jaka posiada smarty to rzeczywiscie korzystajcie ze składni "<?php=$zmienna; ?>"
Szczerze mówiąc mi to "zwisa", to wy macie problem nie ja. Mówicie o generowanym dynamicznie JS'ie. No OK po pierwsze większość kodu JS czy CSS powinno się dołączać w osobnym, pliku, który defakto także można generować przecież. Po drugie pytanie jest ile udało wam się stworzyć plugin'ów dla Smarty z których z chęcią korzystacie i przydają wam się w pracy, przyspieszając tworzenie projektów ? Ja osobiście korzystam z trzech podstawowych. Generowanie pól pormularza, tłumaczenie, generator linków. Mówicie o dziwnych zagnieżdżeniach pętli o kluczach tablic itd. No przykro mi, jesli sami sobie komplikujecie prezentacje danych to macie pretensje do systemu szablonów ? Pracowaliście kiedyś z drugą osobą jaką jest grafik/html'owiec ? Jakos składnia smarty jakoś mu nie oprzeszkadza i jest w miare prosta. Nie uczył się programowac. Ciekawi mnie jeszcze jedno, czy piszac wszystko poprzez echo, masz napewno wydajniejszą aplikacje ? I jak tam ze zmianą prezentacji danych ? Powiedzmy zmiana layout'u albo prezentacja jako XML lub WAP ? Zapewne przyjemne. Jesli chodzi o inne systemy szablonów, to naprzykład taki szablon
Jest zapewne bardzo przystepny dla grafika. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:46 |