![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do dziś po prostu ustawiam zmienne i includuje szablon, który może wyglądać mniej więcej tak:
Tak więc mam oddzieloną prezentację od kodu. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi, na czym skorzystam decydując się na zastosowanie Smarty? Interesuje mnie głównie wydajność. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większość opisanych tutaj problemów, to niuanse, które występują w specyficznych sytuacjach. Sam napotykałem pewne przeciwności podczas użytkowania Smarty, a wykorzystuję go dość intensywnie w swoich projektach. Niemniej jednak da się je zawsze w jakiś sposób rozwiązać, a typowe konstrukcje tworzy się w tym systemie bez problemu.
Fakt, że trzeba poznać składnię Smarty, aby móc z niego korzystać, lecz nie wydaje mi się, żeby był to wielki problem zwłaszcza, że jest ona dość intuicyjna, a manual jest przygotowany dobrze i zawsze można do niego, w razie ewentualnych niepewności, zajrzeć. Nieprawdą jest, że Smarty jest wolne. Jest szybkie i dobrze sprawuje się podczas pracy, o czym przekonałem się na własnej skórze (w jednym ze stworzonych przeze mnie serwisów, mającym niecałe 600 unikalnych wejść na dzień, działa bez problemu). Ten post edytował Speedy 21.12.2006, 13:07:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 18:55 |