![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do dziś po prostu ustawiam zmienne i includuje szablon, który może wyglądać mniej więcej tak:
Tak więc mam oddzieloną prezentację od kodu. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi, na czym skorzystam decydując się na zastosowanie Smarty? Interesuje mnie głównie wydajność. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Smarty robia sie klopotliwe kiedy zagniezdzasz w nich kod js lub css. no nie wydaje mi sie wystarczy go upchnac w odpowiednie znaczniki i po sprawie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Smarty robia sie klopotliwe kiedy zagniezdzasz w nich kod js lub css. no nie wydaje mi sie wystarczy go upchnac w odpowiednie znaczniki i po sprawie komplikuje sie gdy odwolujesz sie w kodzie js do zmiennych wygenerowanych przez Smarty. W zasadzie caly problem rozbija sie o skladnie Smarty. Bo sama idea, interfejs, cache itp. jest swietnie przemsyslane. Ale czy potrzebny jest do tego minijezyk, ktory jest nastepnie parsowany i tak przez php? Zwlaszcza ze ten minijezyk duzo nie wnosi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:20 |