![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, jeżeli mielibyście możliwość zamieszkania w dowolnym kraju to jaki byłby wybór?
Najbardziej bym chciał zamieszkać w Australii. Po prostu podoba mi się ten kraj, ma odpowiedni klimat, jest angielskojęzyczny itd. Poza tym kraj jest dosyć spokojny, nie ma jakoś terrorystów bardzo chcących atakować Australię (jak np. USA), nie ma także wielu klęsk żywiołowych. Ale nie chciałbym mieszkać w którymś z głównych miast, raczej w takim mniejszym miasteczku. Drugi wybór to Holandia. Tutaj nie mam jakichś konkretnych powodów, po prostu podczas mojego kilkudniowego pobytu w Holandii tak mi się spodobało, że trochę żal było wracać. Dobrze, że za marzenia nie karają... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
maciejek: Jak chcesz otworzyć firmę to załóż, ją na kogoś kto jest absolwentrm, wtedy bedziesz płacił przez pierwsze 12 miesięcy 120-150 zł ZUSu. A kod przy rejestracji to 05 50 0 0, ten kod wpisujesz w druku ZUS ZUA na stronie 1 część 5 "Tytuł ubezpieczenia" podpunkt 01 "kod tytułu ubezpieczenia" i tam wpisujesz kod 05 50 0 0. Tych danych nie ma w broszurze Zasada Wypełniania Dokumentów Ubezpieczeniowych, ale dowiedzialem się tego z wojewódzkiego ZUSu (musiałem jechać do Bydgoszczy) i tam Pani zrobiła mi łaskę, że mi powiedziała, a nie chciała, Ja się wkurzyłem i zrobiłem im awanturę. Musiałem jechac do Bydgoszczy bo w moim mieście w ZUSie pojęcia nie mieli, że takie coś jak zniżki dla zbsolwentów są.
Moje typy to: Francja(łacznie 20 miesięcy tam spędziłem i bardzo mi się podobło, polecam na wakacje i nie tylko), Japonia, Australia, Nowa Zelandia, Singapur, Hiszpania, Polska, Szwecja, Kanada. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 23:46 |