![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod: Kod document.getElementById('borderdiv').style.background = document.getElementById('border').value;" i działa dobra, tylko jak zrobić, żeby automatycznie wykrywalo kiedy następuje zmiana w polu input? I gdy nastąpi ta zmiana to ma sie wykonac ten kod. Mozecie mi pomoc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niesety ni edziala tak jak nalezy, a to dlatego że korzystam ze skryptu palety koloró (colorPicker2). Dopiero gdy ręcznie wprowadze zmiany to zmienia sie kolor
Próbowałem edytować skrypt ColorPicker2, ale niestety na stronie mam kilka takich palet i nie potrafie wprowadzic zmiannej pomocniczej z nazwa inputa:/ Jezeli ktos sie zna to bylbym wdzieczny za pomoc. Już wiem co i gdzie zedytowac, ale nie potrafie wprowadzic do opowiedniej funkci dodatkowej zmiannej:/ a moze bedzie mogli cos doradzic... to jest taka funkcja: Kod function ColorPicker_highlightColor(c) { var thedoc = (arguments.length>1)?arguments[1]:window.document; var d = thedoc.getElementById("colorPickerSelectedColor"); d.style.backgroundColor = c; d = thedoc.getElementById("colorPickerSelectedColorValue"); d.innerHTML = c; // var zmienna='border' + 'div'; // document.getElementById(zmienna).style.background = c; } // ///////i wywołanie: var mo = 'onMouseOver="'+windowRef+'ColorPicker_highlightColor(\''+colors[i]+'\',window.document)"'; jak do tej funkcji dodać dodatkową zmienna? próbuje ale nic nie wychodzi (wogole skrypt nie chce działać) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 07:14 |