![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat We are glad to finally unveil the Zend Framework project. We have worked hard in the past few months with our partners and the community to get to this stage. We believe the Zend Framework can already be of great use to php developers, although we still have a lot of work ahead of us. Jestem ciekaw, czy choć trochę ustandaryzuje to proces budowania aplikacji w php. W każdym razie php w końcu się doczekało swojego oficjalnego frameworka: http://framework.zend.com/download |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trafiłem przypadkiem na framework'a Solar. I małe zaskoczenie, pod wieloma względami przypomina ZF. Pod bardzo wieloma, a ku sprostowaniu ZF przypomina Solar (S. wg jego autora, datuje się na rok przed powstaniem ZF).
Poszperałem trochę i znalazłem to. Podobieństwa, pomimo umniejszania Ich znaczenia są ogromne. Co do różnic: implementacja różna.. ale... założenia znów się pokrywają. Któryś z głównych kontrybutorów ZF musi/musiał być bardzo oczarowany Solar'em. edit: Prócz bardzo wczepionej we framework i jego komponenty klasie bazowej Solar, framework ten ma kilka rzecz, które można z powodzeniem uznać za "klej" (o którym pisałem wcześniej, że w ZF go brakuje) m. in. Solar_App_*. Autor stworzył (ma zamiar stworzyć) kilka bibliotek, które są gotowymi aplikacjami. Podoba mi się Solar. Ten post edytował LBO 19.12.2006, 00:56:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:34 |