![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, stoje właśnie przed dylematem.
Stałem się dzisiaj posiadaczem legalnego Windows Server 2003 Eterprise. Mój domowy serverek stoi na SUSE i powstaje w mojej głowie dylemat czy wymieniać go na W2003. Wskazania za, to że w domu pojawi się 2 komp z windowsem, na którym moja żona będzie mogła sobie używać swoich programów jak Lex itp... Przeciwskazania.... tu proszę was o radę czy są takie aspekty przemawiające przeciwko Windzie. Ten post edytował Wykrywacz 14.02.2007, 09:11:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz absolutną rację @sztosz, między innymi dlatego M$ dominuje cały czas na rynku, bo jest prostszy do nauczenia się a przedewszystkim, ludzie już nauczyli się go używać. I jak kolwiek będzie duża rzesza informatyków wielbiących linucha, tak nadal cała reszta społeczeństwa będzie używać tego co prościej....
Może all player to zły przykład, ale ja po prostu nie oglądam niczego na divxach. Może rozwiązaniem było by jak by dali opcję na linuchach, na zasadzie przycisku "ściągnij nowe kodeki", to przecież nie problem. Mam po prostu wrażenie, że linuch cały jest pisany przez i dla wtajemniczonych. Owszem można się nauczyć i wejść w krąg wiedzy tajemniej. To coś mniej więcej jak używanie dreamwavera, jest masa programów za free które są fajne i wogóle do budowania stron, które może nawet potrafią i więcej, ale wole dreamwavera, bo jest prosto i wygodnie. I nawet jestem wstanie przy większej ilości projektów wywalić 2 koła na dreamwavera tymbardziej że w pakiecie dostane jeszcze parę innych naprawde fajnych programów. A tak swoją drogą bo raz już to wypominałem, u nas jest jak jest na dreamwavera jeżeli chce kupić idą prawie 2 moje pensje, w UK, na tym samym stanowisko cena dreamwavera to tylko 14,2% mojej pensji. Więc wolę wydać pół pensji na oprogramowanie wygodne i proste (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (spraw się ma inaczej u nas kiedy to prawie że moje półroczne zarobiki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) miały by pójść na minimalną ilość legalnego softu) Bo Visual studio, bo dreamwaver, bo office, bo winda... bo coś tam jeszcze. Niema się co dziwić że ucieka się w tańsze a raczej darmowe (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Każdy normalny tak zrobi jeżeli alternatywą ma być wydanie kwoty równej półrocznemu zarobkowi. Pytanie zatem sprowadza się do tego czy to M$ i wszyscy co robią drogie oprogramowanie mają coś z głową czy raczej my, skoro godzimy się na życie w kraju gdzie kupno orginalnej płyty z muzyką jest sporym wydatkiem! Gdzie dwuch kretynów w towarzystwie Nazistów i wesołych zboczeńców półgłówków, doprowadzają wszystko do ruiny, cały czas topiąc się we własnym bełkocie że wszystko jest wporzo Ten post edytował Wykrywacz 18.12.2006, 11:50:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:05 |