![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Podczas uploadu pliku na serwer przez przegladarke nie widac ile juz sie zrobilo i pozostawia mnie to w niepewnosci czy jest jakikolwiek transfer:d jak zrobic pasek postępu uploadu plikow?? taki jak np na rapidshare.de czy sendspace.com pozdrawiam skane |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzieś widziałem dyskusje na ten temat (może nawet na tym forum, ale nie pamiętam)
w każdym razie... ogólnie chodziło o to, żeby otwierać nowe okno przeglądarki (bo obecne z uploadem pliku musi zostać, żeby plik nadal był wysyłany), które przy każdym odświeżeniu (odświeżenie można ustawić na przykład na 5 sekund) będzie sprawdzał rozmiar tymczasowo utworzonego przez serwer pliku, a z kolejnych odświeżeń możemy już wyliczyć np. prędkość wysyłania itp. pewnie można by to też z ajaxem połączyć (chociaż tam pewnie można to zrobić też innymi metodami - ale ajaxa nie znam, więc nie wiem) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:59 |