![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem dotyczący wykonywania kopii zapasowej bazy MySQL. Interesuje mnie następujący sposób jej wykonania: 1. Klikamy na odnośnik 2. Wykonuje się kopia bazy danych 3. Pobieramy kopię Coś podobnego działa w forum phpBB. Czy jest na to jakiś łatwy i ciekawy sposób. Na jednym z forum przeczytałem o phpMyBackup i jeśli nie znajdę innych ciekawych rozwiązań, zdecyduję się na ten program. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie ma sensu wywarzać otwartych drzwi. Po za tym mysqldump jest na pewno bardziej wydajny. zwlaszcza ze generuje mi niepotrzebny kod:P Cytat Ale wygodniej zapisać kopie na serwerze, potem ściągnąć je bezpośrednio na drugi serwer i tam wrzucić do bazy. Nie musisz ściągać ich na swój komputer, więc oszczędzasz czas. Po za tym wydajae mi się, że mysql ma wbudowane mechanizmy do synchronizacji baz danych. ja pracuje z takimi serwerami ze nie da sie skopiowac bezposrednio z jednego na drugi. a pozatym wole miec dodatkowa kopie na swoim dysku w razie gdyby te dane bylby mi potrzebne a nie mialbym dostepu do netu. reasumujac: kazdy wybiera taki sposob jaki mu odpowiada, jakie ma potrzeby. ja wybralem taki jak zaprezentowalem, tylko teraz sie glowie jak to ladnie importowac:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:12 |