![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem dotyczący wykonywania kopii zapasowej bazy MySQL. Interesuje mnie następujący sposób jej wykonania: 1. Klikamy na odnośnik 2. Wykonuje się kopia bazy danych 3. Pobieramy kopię Coś podobnego działa w forum phpBB. Czy jest na to jakiś łatwy i ciekawy sposób. Na jednym z forum przeczytałem o phpMyBackup i jeśli nie znajdę innych ciekawych rozwiązań, zdecyduję się na ten program. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO można to zrobić w dwóch linijkach: mozna ale po co? jak mozna sobie samemu zrobic plik taki jak sie nam podoba:) Cytat Ładowanie pliku to już wyższa szkoła jazdy, bo najpierw trzeba go umieścić na serwerze (np poprzez upload). czy ja wiem czy upload to az taka wyzsza szkola jazdy... nawet nie trzeba by uploadu robic, do mniejszych baz wystarczy textarea i tam wklejac tresc. Cytat Wygodniej będzie zapisywać kopie na serwerze:
wygodniej, ale jak serwer padnie to nie bedzie wesolo. zreszta na wiekszosci serwerow robia kopie zapasowe wiec po co sie samemu meczyc?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) dumpowanie nie sluzy tylko do tego zeby miec kopie, sluzy do tego zeby przeniesc dane do innej bazy, np na localhoscie domowym czy innym. A da się pójść jeszcze dalej i zapisać kopię w tar.gz, to jest oczywiste, ale to juz nie jest problemem. Cytat czy jesteś w stanie powiedzieć mi, oszacowac jak zachowa się serwer przy dumpowaniu przeogromnej bazy danych (mówimy o wadze do wyrażenia której mb już się nie nadają) ? serwer bedzie nie do uzytku w czasie dumpowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:33 |