![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowałem ostatnio najnowszego mysql'a i nie wiedzieć czemu w phpmyadminie pojawila sie nowa kolumna, we właściwościach / strukturze pola o nazwie "Metoda porównywania napisów", wszędzie o wartości "latin1_swedish_ci", nie mam pojęcia co to jest, a gdy chcę wpisać jakieś polskie znaki w phpmyadminie to zostają one zamienione na "?"
macie w ogole jakieś pojęcie jak to rozwiązać, bo ja nie! tak więc proszę o pomoc, ponieważ nie moge nic robić ze stroną ![]() wielkie dzięki -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WereWolf:
dzięki za info. set names też przerabiałem, oczywiście, strona ma w meta utf-8. założę bazę od nowa i pokatuję ponownie "set names". edit: cóż, nie do końca pomogło. mam set names, set character set. strona i baza w UTF8, tabela testowa w UTF8... wszystkie ogoniaste poza "ń" są OK. duże Ń też jest ok... fajnie. Ten post edytował GhOsT9 11.12.2006, 12:34:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cóż, nie do końca pomogło. mam set names, set character set. strona i baza w UTF8, tabela testowa w UTF8... wszystkie ogoniaste poza "ń" są OK. duże Ń też jest ok... fajnie. a gdzie konkretnie masz ten problem? 1. wyświetlanie "statycznych" tekstów na stronie 2. wyświetlanie tekstów z bazy: - wyświetlanie pobranych tekstów z bazy na stronie - wyświetlanie tekstu z bazy przez phpmyadmina? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 00:26 |