![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat We are glad to finally unveil the Zend Framework project. We have worked hard in the past few months with our partners and the community to get to this stage. We believe the Zend Framework can already be of great use to php developers, although we still have a lot of work ahead of us. Jestem ciekaw, czy choć trochę ustandaryzuje to proces budowania aplikacji w php. W każdym razie php w końcu się doczekało swojego oficjalnego frameworka: http://framework.zend.com/download |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wez Image z ezComponents.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wez Image z ezComponents. Jakoś nie mogę się do tej klasy przekonać - w zasadzie całe eZ mnie nie przekonuje. Niby wszystko jest dobrze napisane w sensie obiektowym i ma dobrą dokumentację, ale jakoś nie wychodzi mi korzystanie z tego. Na początku byłem zachwycony, ale przy zwykłych zadaniach eZ IMHO zbyt bardzo komplikuje rzeczy proste. Do obrazków mam taką małą klasę z phpClasses - nie pamiętam teraz jej nazwy. Na razie wystarcza, bo głównie chodzi u mnie o proste operacje typu miniaturki. Chciałem raczej zobaczyć jak rozwiązaliby kwestię ludzie od ZF bo nie ukrywam, że ich podejście do tematu bardzo mi się podoba. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:37 |