![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem nastepujacy program:
Niestety zamiast wyswielić wartość liczbową funkcji $zmienna1 i $zmienna2 oraz $mnozenie, wyświetla następujący wynik: Resource id #3 Resource id #4 12 Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, gdzie popełniłem błąd? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Ten post edytował woos 6.12.2006, 09:55:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przepraszam za natręctwo, ale bardzo mi zależy na poprawnym działaniu tego kodu- niestety php zajmuję się od 2 tygodni. Program zmieniłem w następujący sposób: <? $baza= "funk"; $tabela= "ilosc"; $tabela2="wartosc"; $connection = mysql_connect ("localhost","root", "krasnal"); $wybierz_baze= mysql_select_db($baza, $connection) or die ("Wybór bazy zakończony niepowodzeniem"); $wybierz_ilosc= "select ilosc from $tabela where towar_id=10"; $zmienna1= mysql_query ($wybierz_ilosc) or die ("bl1"); $ilosc= mysql_fetch_row ($zmienna1); //$connection2 = mysql_connect ("localhost","root", "krasnal"); //$wybierz_baze= mysql_select_db($baza, $connection2) //or die ("Wybór2 bazy zakończony niepowodzeniem"); $wybierz_wartosc= "select cena from $tabela2 where towar_id=10"; $zmienna2= mysql_query ($wybierz_wartosc) or die ("bl2"); $cena= mysql_fetch_row ($zmienna2); //$mnozenie= $ilosc * $cena; echo "$ilosc<br/>"; echo "$cena<br/>"; //echo "$mnozenie"; ?> Wciąż jednak zamiast wartości liczbowych zmiennych $ilość i $cena zapisanych w bazie danych otrzymuję wynik w postaci: Array Array Proponuję
Pozdrawiam Ten post edytował Bogdan 7.12.2006, 23:06:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:30 |