![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jeszcze raz. Zaznaczam checkboxem rekordy i chcialbym zrobic archiwum czyli skopiowac dane z jednej tabeli do drugiej przez skasowaniem rekordow. ale znowu problem ze nie kopiuje do tablicy archiwum zamowien wartosci zmiennych:
plik zamowienia:
teraz plik usun zamowienie:
czekam na propozycje. thx |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Neojawor, to nie był kłopot, bo php sam inkrementuje jeśli zrobisz $cos[] = 'aaaa';
Tu problem jest taki, że dostajesz Login[], Film[], Cena[], Data_Zamowienia[], IdZamowienie[] jako array, dlatego jak robisz
to $Login to właśnie array czyli tablica. To powinno działać:
a te tablice zostaw w formularzu. Wiedziałem, że takie coś jest, ale jak już pisałem z SQL to zemnie cienias.
To działa pod PostgreSQL, i nie musisz nic w php robić po prostu kasujesz z tabeli 'zamowienie' a baza sama tworzy nowy wpis w 'archiwom_zamowien'. Tą regułę tworzysz raz tak jak bazę czy tabelę i zostanie zawsze wykonana przy kasowaniu rekordy z tej tabeli. Mam nadzieję, że się to przyda i działa pod MySQL (już spr. mi się nie chce) choć z tego co widzę na 4.0.5 nie było... Ten post edytował Sedziwoj 4.12.2006, 12:34:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:16 |