Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CI] Co sądzicie o CI?
mokry

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, tak sobie przegladam forum i napotkalem watek o framework'u CI (Code Igniter)...
Sciagnalem go sobie, tak ot napisalem kilka funkcyjek i powiem szczerze, ze bardzo mi sie podoba ten framework... Naprawde jestem zadowolony z niego po kilku godzinach uzytkowania, widze w nim naprawde wiele mozliwosci fajnego i PROSTEGO wykorzystania... Ale koniec o mnie...

Chcialbym poznac Wasze opinie o tym framework'u, jakie sa wg Was jego zalety i wady.
Czy wg Was nadaje sie on jako podstawa do bardzo duzych projektow? Jesli tak- dlaczego(?), a jesli nie- dlaczego nie(?).
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Właśnie szukam jakiegoś frameworka dla swojego nowego projektu. Szukam czegoś co jest w miarę "elastyczne" i nie narzuca mi wszystkiego jak co mam robić. CI wygląda pod tym względem super - i do tego ta prostota i intuicyjność - przeczytałem wstępnie manuala i po 2h byłbym już w stanie stworzyć prostą stronę. Jest tylko jedno ale... Czy da się jakoś uruchomić podpowiadanie składni w edytorze korzystające z tego frameworka? Pewnie jest jakiś sposób, bo klasy są świetnie udokumentowane, tyle tylko, że metoda ich ładowania poprzez "load" sprawia, że Eclipse nie wie z jaką klasą ma do czynienia. Przyznam szczerze, że jestem uzależniony od podpowiadania składki więc może ktoś ma jakieś wskazówki.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.12.2025 - 16:27