Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [lay] Portal
ydy10

Grupa: Zablokowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kiedyś dawałem pod ocene skrypt repertuaru - oceńcie teraz lay:

http://stalowe.info
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
siemakuba

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To może ja:
Cytat
co z altami ?
atrybut alt ma zawierać tekst alternatywny dla obrazka. Mówiąc krótko, jeżeli komuś nie wyświetla się obrazek to powinien mu się wyświetlić alt-tekst (tak jest np. w FF), i ten alt-tekst powinien powiedzieć tyle samo co obrazek. Tym samym, niepoprawne są np. puste atrybuty alt które u ciebie się pojawiają.

Cytat
jak mozna zredukowac ilosc class ?
bardzo prosto. Widziałem u ciebie w kodzie tabelkę, w której wszystkie atrybuty TD mają ustaloną klasę (np. class="kolumna"). No i teraz, czy nie lepiej zrobić TABLE class="tabela-z-kolumnami" i później w CSS TABLE.tabela-z-kolumnami TD {}? Efekt ten sam, a nie musisz każdemu elementowi TD przypisywać takiej samej klasy.

Cytat
o masz na mysli mowiac ze do ukladu zastosowalem tabele a nie dane tabelaryczne ?
Nie do końca zrozumiałeś. Zastosowałeś do układu tabele - to prawda. A tabele powinny być stosowane do prezentacji danych tabelarycznych a nie budowy układu.

Cytat
ak radzisz wykonac liste linkow ?
Chodzi o to, by kod był semantyczny. Patrząc na stronę widzę listę linków. Patrząc w kod powinienem widzieć tam listę. Odpowiedź nasuwa się sama - UL

pozdr.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 29.12.2025 - 12:51