Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [cakephp] instalacja
cli3nt

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
otoz wrzucilem cake`a na server (/base_dir/puclic_html/cake), skonfigurowalem baze danych wszystko ladnie tylko, ze cake pluje mi takimi oto bledami

Cytat
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/usr/share/pear/cake/libs/controller/pages_controller.php) is not within the allowed path(s): (/home/accounts_c/cli3nt:/tmp) in /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake/cake/basics.php on line 985

... rzucalem okiem na kod w basics.php ale nie bardzo wiem jak naprawic ten blad... jakies sugestie?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
cli3nt

-----

cake mam w /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake i wlasnie nie mam pojecia skad mi sie tam bierze /usr :? ehhh dziwna sprawa, server hostingowy to boo.pl ale chyba bede musial to zmienic na jakis inny, porzadny.
+Quote Post
sf

-----

Cytat(cli3nt @ 18.11.2006, 00:22:30 ) *
cake mam w /home/accounts_c/cli3nt/public_html/cake i wlasnie nie mam pojecia skad mi sie tam bierze /usr :? ehhh dziwna sprawa, server hostingowy to boo.pl ale chyba bede musial to zmienic na jakis inny, porzadny.

Muszę się wtrącić, bo to, że nie umiesz czegoś zrobić nie znaczy, że ta firma jest zła. Po prostu brak Ci umiejętności.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 01:35