![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem sobie składnik do mojego frameworka. Komponent ten tworzy formularze z nietypowym wyglądem (który zaporzyczyłem od badboy'a). W krótce wejdzie do NyssFramework, jako jeden z helperów(?), a póki co jest napisany tak, że może działać samodzielnie. Plik przykładnowy umieszczony jest w katalogu z samą klasą (index.php).
Aby wszystko działało fajnie i pięknie dodajemy na stronie w sekcji head: Następnie includujemy sobie klase NyssNiceForm
i dalej jak w przykładzie ![]() Przykładowy Formularz: http://envp.ovh.org/NyssNiceForm/ oraz sama klasa do pobrania: NyssNiceForm_v0.1.tar.gz Mam nadzieję, że klasa się komuś przyda. Jest jeszcze bardzo 'młoda' i pewnie pełna błędów, ale validator ją zatwierdził, moje oko - też więc... ![]() Ps. Zapomniałem dodać, ale może ktoś nie zrozumie (choć wątpie) Jak dajemy:
To drugim parameterm jest namespace, w którym klasa sobie dany lement zapisauje - możemy wpisać co kolwiek. Jeśli są jakieś pytania to : kamil@linux.pl Ten post edytował envp 22.10.2006, 11:14:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Chodzi o to, że część pól przerabiana jest przez js na podstawie id Klocic sie nie bede bo ja to tylko pobieżnie przejrzalem, ale zauwazylem, ze ty pol nie pobierasz po id, ale po nazwie pola:document.getElementsByTagName('select'); document.getElementsByTagName('input'); itd. czyli ze w zasadzie id pola cie nie obchodzi bo i tak lecisz po wszystkich np. selectach a nie po wybranych dodanych z klasy. Ale jak mowilem ja to tylko pobieznie przegladalem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:28 |