![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybaczcie, ale prezentować wywiady to moglibyście z kimś kto ma faktyczny wkład w rozwój php, prawdę powiedziawszy w głębokim poważaniu (żeby nie użyć bardziej dosadnego stwierdzenia) mam to co Wasz sponsor ma w ofercie. Ok, chcecie się odwdzięczyć, nie mam nic przeciwko, rozumiem, ale czy wywiady są dobrą formą? Moim zdaniem nie. Wywiad to wywiad a nie materiał marketingowy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
uff - ale się ognie pospały.
A za wszystko ja jestem odpowiedzialny. Nie wiem - cieszyć się czy nie? W sumie to chyba się cieszę. Dobrze, że jest grono osób, które weryfikują to co się dzieje, i że zależy wszystkim na tym, by php.pl poprawnie się rozwijało. Czasem pojawiają się w nas obawy, że dotyczy to tylko paru osób z ekipy, a jednak wyraźnie widać, że jest inaczej. I to naprawdę cieszy. A co do samego problemy. Sequest ładnie zauważył, że zrobiliśmy, nie - inaczej - ja ZROBIŁEM błąd. Już od dawna planowałem uruchomić dział wywiady. Mam parę pomysłów i kontaktów z osobami, które na to zasługują, i które na pewno zainteresują szersze grono. Faktem jednak jest to, że nie udało mi się go dotychczas w pełni zrealizować, gdy w między czasie okazało się, że od naszego sponsora chcemy coś jeszcze. (W przyszłym tygodniu rusza specjalna oferta od NQ dla użytkowników forum. Dodatkowo - przygotowali dla nas nagrody z okazji.. yyy - o tym innym razem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) W każdym razie dało się zauważyć, że są to ludzie, którzy, mimo że zupełnie obok, robią coś dla nas. Stąd pomysł, by zrobić to w formie wywiadu. Nie jestem jednak dziennikarzem. Na razie nie umiem poprowadzić czegoś takiego, tak jak by powinno wyglądać. A i jak rozmawia się z marketingowcem, a potem daje mu jeszcze do spisania swoje wypowiedzi, to musi się do tego wkraść spora doza reklamy, przeciw której zresztą nic nie miałem. Pomysł z podpisem "wywiad sponsorowany" jest bardzo dobry, żałuję, że na niego sam nie wpadłem. Nie zmienia to jednak faktu, że dział "Wywiady", mam taką przynajmniej nadzieję, będzie jeszcze nie raz wzbudzał emocje w śród społeczności, i to również te bardziej pozytywne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 18:00 |