Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Czcionki, CSS, Uzycie na stronie, Uzycie czcionki na stronie ktorej nie ma w systemie
wilkolaski

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam ponownie.
Mam pytanie zwiazane z uzyciem czcionki na stronie ktora prawdopodobnie nie bedzie zainstalowana w systemie osoby ogladajacej strone. Jakie sa, jezeli w ogole sa, sposoby na uzycie takiej czcionki na stronie przez formatowanie czesci tekstow przez css. Jezeli znacie jakies sposoby to dajcie znac najlepiej z jakims przykaldem.
Pozdrawiam i juz teraz wielkie dzieki za kazde info.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wilkolaski

-----

Po pierwsze to dzieki za wszystko co napisalescie.
Ta ozdobna czcionka uzyta bedzie na naglowki tekstow, czasami w srodku tekstu. Co do tekstow w formie obrazkow to to jest jakies wyjscie ale upierdliwe jezeli trzeba czesto zmienic wielkosc napisu albo jezeli tych naglowkow troche jest. Co do flaszki to nie ma problemu z zaladowanie fikusnego fonta i zrobienia w nim tyle tekstow ile sie chce. Problem zaczyna sie wtedy kiedy trzeba czesci tektu formatowac w inny sposob np Boldujac. Zaczyna sie wtedy stosowanie setTextFormat a jak zmieni sie tekst to i to formatowanie w leb bierze bo jest ono na sztywno ustawiane od jakiegos znaku do jakiegos znaku. Dlatego szukalem jakies prostrzej metody. Myslalem o zaciaganiu fonta z plikiem flaszowym jako sharedObject ale nie wiem jakby flaszek mogl z niego korzystac jezeli ustawilbym w flaszce zeby nie Embedowal fonta ( wtedy moge korzystac z styli i flaszek nie ma problemu z poprawnym wyswietleniem formatowanie ). Troche to pogmatwane co napisalem ale mam nedzieje ze mnie rozumiecie. Napiszcie w ogole co myslicie o tym co napisalem.
+Quote Post
tansky

-----

Cytat(wilkolaski @ 9.11.2006, 23:36:59 ) *
(...) Co do flaszki to nie ma problemu z zaladowanie fikusnego fonta i zrobienia w nim tyle tekstow ile sie chce. Problem zaczyna sie wtedy kiedy trzeba czesci tektu formatowac w inny sposob np Boldujac. (...)

Oj kolego, odśwież swoje info dot. css a'la flash. Nowy FPlayer renderuje style dla tekstu przynajmniej równie dobrze co dowolona przeglądarka.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:12