![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Mam pytanie zwiazane z uzyciem czcionki na stronie ktora prawdopodobnie nie bedzie zainstalowana w systemie osoby ogladajacej strone. Jakie sa, jezeli w ogole sa, sposoby na uzycie takiej czcionki na stronie przez formatowanie czesci tekstow przez css. Jezeli znacie jakies sposoby to dajcie znac najlepiej z jakims przykaldem. Pozdrawiam i juz teraz wielkie dzieki za kazde info. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to dzieki za wszystko co napisalescie.
Ta ozdobna czcionka uzyta bedzie na naglowki tekstow, czasami w srodku tekstu. Co do tekstow w formie obrazkow to to jest jakies wyjscie ale upierdliwe jezeli trzeba czesto zmienic wielkosc napisu albo jezeli tych naglowkow troche jest. Co do flaszki to nie ma problemu z zaladowanie fikusnego fonta i zrobienia w nim tyle tekstow ile sie chce. Problem zaczyna sie wtedy kiedy trzeba czesci tektu formatowac w inny sposob np Boldujac. Zaczyna sie wtedy stosowanie setTextFormat a jak zmieni sie tekst to i to formatowanie w leb bierze bo jest ono na sztywno ustawiane od jakiegos znaku do jakiegos znaku. Dlatego szukalem jakies prostrzej metody. Myslalem o zaciaganiu fonta z plikiem flaszowym jako sharedObject ale nie wiem jakby flaszek mogl z niego korzystac jezeli ustawilbym w flaszce zeby nie Embedowal fonta ( wtedy moge korzystac z styli i flaszek nie ma problemu z poprawnym wyswietleniem formatowanie ). Troche to pogmatwane co napisalem ale mam nedzieje ze mnie rozumiecie. Napiszcie w ogole co myslicie o tym co napisalem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) Co do flaszki to nie ma problemu z zaladowanie fikusnego fonta i zrobienia w nim tyle tekstow ile sie chce. Problem zaczyna sie wtedy kiedy trzeba czesci tektu formatowac w inny sposob np Boldujac. (...) Oj kolego, odśwież swoje info dot. css a'la flash. Nowy FPlayer renderuje style dla tekstu przynajmniej równie dobrze co dowolona przeglądarka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:12 |