![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem ze stworzeniem tabeli. Próbowałem kilkanaście razy zmieniać kod.
Połączyłem się z bazą danych mysql wybrałem opowiednią bazę i chciałem utworzyć tabele przy pomocy polecenia: mysql_query(CREATE TABLE cos (atrybuty). I nic. Prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[sql:1:50ac935e3c]$tabela .="UNIQUE adminid";[/sql:1:50ac935e3c]
Musisz dac nazwę kolumny w nawiasach. Zresztą jak zadefiniowałeś ją jako PRIMARY kEY to UNIQUE jest nadmiarowe. Cytat Spróbowałem funkcji z tej książki wyświetlającej błędy mysql. i Wyświetlił mi coś takiego gdy chciałełm utworzyć tabele
Kod 1064: You have an error in your SQL syntax near ')' at line 1
I teraz moje pytanie o co chodzi. Pozostały kod który pisałem we wcześniejszych postach nadal jest taki sam oprócz tego że usunąłem te nawiasy. Syntax error to błąd składniowy, czyli po prostu interpreter sqla nie zrozumiał co do niego powiedziałeś. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zazwyczaj jeśli na pierwszy rzut oka zapytanie wydaje się być dobre, oznacza to brak przecinka, nawiasu czy też ich nadmiar. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 20:52 |