![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka regulke nalezy wstawic w pliku .htaccess aby gdy user otworzy strone z subdomena np.
test.domena.pl to wszelkie odwolania zostaly przekazane do np. folderu xxx ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hwao:
Bad Request ;/ huntercs: Internal Server Error ;/ w sumie nie wiem dlaczego, ale internal error powodawany jest tylko wtedy gdy.. uzywam: RewriteRule ^(.*)$ /xxx/ [L] a np. gdy uzyje RewriteRule ^qqq$ /xxx/ [L] to ladnie smiga ;/ hmm patrze, ze nikt nic nie wymyslil wiec moze lepiej opisze swoj problem.... mam domene: domena.com i wlaczonego wildcarda... napisalem mini system blogowy.. tak, ze kazdy kto zaklada bloga ma go w subdomenie.. test.domena.com, test2.domena.com itp... teraz.. niektorzy by chcieli miec wlasne stronki.. zamiast blogow.. niby wszedzie podaja cos takiego: Kod rewriteEngine on // If the host is just mydomain.com, do nothing more rewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?mydomain\.com$ [NC] rewriteRule ^.*$ - [L] // Otherwise strip off everything before mydomain // And add it to the start of the request rewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*?)\.(www\.)?mydomain\.com$ [NC] rewriteRule ^.*$ http://mydomain.com/%1%{REQUEST_URI} [L] ale u mnie cos nie dziala ;/ p.s. probowalem w cpanelu stworzyc subdomeny, ale cos dla tych domen z wildcardem nie dziaja ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:10 |