![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy są tutaj programiści, którzy przesiadli się z PC na laptopa? Laptop będzie służył mi do normalnych rzeczy (net, biuro, programowanie - php, c++). Czy jest różnica w wydajności pracy na celeronie lub pentium? Interesuje mnie: - panorama, - mocny procesor i dużo ram - duży dysk - karta graficzna nie ma znaczenia, bo nawet na zintegrowanej można filmy oglądać, a gry już nie gram (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) - wifi, nagrywarka - orginalne oprogramowanie Przeglądałem wcześniejsze topici... ale wg. one są już mało aktualne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Aktualnie myślę nad hp nx7400 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam akurat mam nx7400 i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Sam akurat mamten model - udało się mi go kupić okazyjnie, gdy był w jakiś tam promocjach. Dałem za niego 3300zł.
Ogólnie sprzęt sprawuje się znakomicie. Jedyna moja uwaga to taka, że klawisze chodzą dosyć ciężko (np. w Toschibie chodzą lżej). Poza tym mogę mówić tylko same plusy. Spory dysk, dobry procesor, dużo ramu, przyzwoite wykonanie, fajny design itp itd. Co do samego kompa do programowanie to zdecydowanie nie jest ci potrzebne coreduo i inne takie bajery. Jeśli jesteś pewien, że nie będziesz potrzebował pracować dużo na bateriach to spokojnie możesz brać coś z celeronem/duronem. Ja jednak kupowałem komputer 'na lata' dlatego wziąłem trochę lepszy procesor i nie brałem asusów/acerów bo podobno mają nietrwałe obudowy - nie wiem nie próbowałem wiec może to jakiś mit. W hp obudowa jest o tyle fajna, że nie jest lakierowana i po kilku miesiącach użytkowania nie ma śladów nadgarstków czy rys na obudowie. HP ma też IMHO genialnego tuchpada ze scrollem. Ps. Jeszcze jeden minus hp to oprogramowanie - sam musisz wypalić sobie płytki z tak zwanego recovery. Totalnie niewygodne rozwiązanie. Nie wiem jak się z tego instaluje bo nie próbowałem, ale chyba od razu instaluje ci cały soft który potem muli kompa. Dla mnie to nie jest problem, bo nie używam windowsa, ale jak ktoś chce na tym pracować to chyba trzeba trochę energii włożyć, żeby doprowadzić to do stanu używalności. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 04:09 |