Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Formularze, a przeglądarki
The Night Shadow

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam do Was pytanie o problem, który mnie wręcz dumiał.

Zrobiłęm formularz logowania (w bardzo standardowy sposób), który przesyła informacje metodą POST. Po kliknięciu na ZALOGUJ strona jest "odświeżana", a skrypt sprawdza poprawność wprowadzonych danych. W przypadku braku błędów następuje logowanie. Strona znajduje się pod adresem www.poprostudream.ogien.webd.pl Pod tym adresm tak IE jak i Opera nie sprawiają żadnych problemów. Logowanie odbywa się bezproblemowo. Gdy jednak na powyższy ades wejść poprzez domenę: www.poprostudream.com w IE pojawia się problem polegający na tym, że skryp php nie dostaje żadnych danych. W Operze logowanie przebiega poprawnie natomiast w IE wygląda tak jakby użytkownik nie wpisał zadnych danych (i co najdziwniejsze nie na wszystkich komputerach). Czy ktoś z Was zna powód zaistnienia takiego problemu?

Posumowując:

Adres: www.poprostudream.ogien.webd.pl
Logowanie w IE i Operze przebiega poprawnie.

Adres: www.poprostudream.com (źródło strony powyżej).
Logowanie w Operze przebiega bezproblemowo.
Logowanie w IE (nie na wszystkich komputerach) w ogóle się nie odbywa (strona jest jedynie odświeżana).

Jeden kruczek do całości. Zamiast BUTTONA wstawian LINK zaloguj, który wysyła dany formularz, ale myślę, że nie z tym jest zwiazany problem skoro pojawia się wyłącznie na domenie.

Na dokładkę jeszcze jedna kwestia dziwiąca mnie dość mocno. Czy w Operze zauważyliście jakieś problemy z wysyłaniem formularzy? Bywa czasem, że ten sam skrypt tworzący formularz z elementem SELECT służący do poruszania się pomiędzy stronami na jednej podstronie działą, a na innej nie (tzn. raz wysyła dane, a innym razem nie). Sam formularz ZA KAŻDYM razem wygląda identycznie, ponieważ generowany jest przez raz zdefiniowaną funkcję.

Z góry dzięki za odpowiedź... :- )
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Amorph

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy masz w kazdym pliku:
  1. <?php
  2. ?>
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:28