![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dot. tematu Temat: Nielegalne oprogramowanie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Sonda IMHO jest trochę bezsensowna - jedyne co może wykazać to, że a) społeczność forum jest niereprezentatywna lub ludzie co innego robią a co innego mówią... Czemu - bo sankcje są a ludzie w 90% nie szanują praw autorskich. Ale jak to mówią spece - nie jest ważna sama kara a jej nieuniknioność. Jeśli kiedyś prawdopodobieństwo poniesienia kary za łamanie praw autorskich stanie się realne, a nie będą to tylko pokazowe akcje, wtedy prawa autorskie będą szanowane. Wiem, że pytanie w sondzie mówi o szacunku, ale... Szacunek przez strach? Szanujesz kogoś, kto Ci grozi? Ja nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że pytanie w sondzie mówi o szacunku, ale... Szacunek przez strach? Szanujesz kogoś, kto Ci grozi? Ja nie. No wybacz, ale pierdzielisz aż śmiech. Są kary za naruszanie praw autorskich więc ich nie szanujesz? To co? Jakby nie było kar za naruszanie to być je szanował? No i kolejny drastyczny przykład, wzorem ~kszycha. Za brak poszanowania życia ludzkiego też są kary. Przestaniesz je szanować? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:51 |