![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oddaje wam do oceny perwszy zarys mojego frameworka.
Framework ten jest pisane pod php 5.1.3+ (testowany nam 5.1.4 i 5.1.6), prosilbym o krytyke is sugestje, w planach mam jeszcze dodanie jeszcze wiele pakietow jak np. i18n, ale jak mowilem to jest jeszcze pre-alpha. Link do paczki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pawel_k: Dzieki za wykrycie literowki !
No cóż jako linuksowiec lekko musiałem pokombinować żeby to przynajmniej pliki znajdowalo ;] 1 sprawa W pliku index.php w 1 linijce includujesz ../lib/Base.php a nastepnie w pliku Base.php sprawdzasz czy istnieje katalog /lib/ Czy to nie jest troche bez sensu? o.O No ale coż... zmienilem sobie na katalog /lib na /Lib (nie wiem dlaczego buld path mi takie ścieżki wygenerował) w index.php podmienilem pierwszą linijke odświerzam strone i widze Pierwszy warning chyba kazdy zna ;] Co do drugiego sprawdzaj zmienna przekazywaną do petli czy jest tablica Trzeci komunikat wywolany jest dwoma słowami: "extends Struct". Nie wiem gdzie jest ta klasa schowana... No nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/ohmy.gif) Ja tego warninga nie dostaje a mam E_STRICT. A co do klasy struct to masz cos nie tak z autoloaderem a raczej z generowanym plikiem. Z sprawdzaniem /lib/ to masz racje, narazie to sobie jak zauwazyles plik BUILD_PATH.php i ogulnie caly autoloader zrobilem zeby szybko znajdowal nowe pliki ( a raczej klasy ), to sie zmieni jak juz bedzie wiadomo ile jest klas i gdzie leza. Pozdrawiam. Ten post edytował nasty_psycho 29.10.2006, 21:24:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 06:18 |