![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego tak się dzieję : Mam formularz w którym każe z pól jeśli zachodzi dla niego onBlur jest walidowane (dzięki ajaxowi) i obok pola pojawia się znaczek informujący czy jest ok czy nie.
Tak to ma miejsce jeśli formularza nie ma w znacznikach <form> , wtedy ajax nie działa (nie waliduje). Nie wiem jak to obejść , pozdrawiam (ps.nie chcę wysyłać formualrza ajaxem) Ten post edytował zezu 26.10.2006, 19:17:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry panowie - wdarł się błąd ... jeśli są znaczniki form skrypt nie działa (nie waliduje , a faktycznie ajax powinien zbierać wartości pół po ich ID). Jeśli znaczniki mam usunięte skrypt waliduje - a wystaczy wpisać tylko <form> i </form> i nie działa niestety.
Chciałem uniknąć wklejenia kodu bo wydaje mi się że dodanie znaczników <form> nie powinno zmieniać dzałania javascriptu (mam nadzieję że się nie mylę). Kod formularza Kod funkcji dla advAjax
Sktypt php sprawdzający ma tylko zwrócić jedna z dwóch wartości i jest poprawny Obramowanie mam niebieskie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id nie może zaczynać się od znaków zpecjalnych ani od liczb. Dozwolone pierwsze znaki to: [a-zA-Z0-9_]. Zmień id na np d_1 i d_2 i powinno zadziałać Ten post edytował jarrod 26.10.2006, 21:09:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:36 |