![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Próbowałem już różnych sposobów, również zaczerpniętych z manual'a, szukałem na forum i o dziwo nic nie znalazłem takiego, co wreszcie by mi pomogło. Próbowałem m.in.
Żadne z powyższych rozwiązań mi nie pomogło i wyrażenie nadal nie przepuszcza polskich liter. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Najki. Czy ten problem jest tak trudny, że nikt nie odpowiada? Może ten problem jest tak banalny, że nikt nie odpowiada? A może ten problem jest niemożliwy i coś jest skopane z moim wampserver'em na localhost'cie ? Powiedzcie cokolwiek co może mi pomóc, mam krótki deadline z projektem. Ten post edytował Najki 25.10.2006, 12:57:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ano widzisz, wszystko jasne :)
Po pierwsze, to co podajesz w swoim wyrażeniu to zakres znaków jaki ma znaleźć się w badanym stringu, a zakres należy podać w nawiasie kwadratowym. Stąd, pierwsza zmiana:
Dalej, nie użyłeś żadnego operatora powtórzenia, więc wyrażenie w takiej formie zadziała tylko dla jednego znaku. Stąd zmiana:
No i raczej nie potrzebujesz wszystkich modyfikatorów, zakładam, że wtsarczy s i i (ewentualnie jeszcze m). Ostateczna wersja:
edit: i musisz jeszcze zastąpić znak - na \- -- jest on znakiem specjalnym wewnątrz nawiasów kwadratowych. pozdr. Ten post edytował siemakuba 26.10.2006, 09:23:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:02 |