![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio zrobiłem sobie 2 skrypty, jeden od lokalizacji sciezki dostępu, drugi do dopisywania. Skrypty są banalne ale działają. Chodzi mi o to. Cze to jest błąd php że pozwala dostać sie do innego konta nawiąc się na katalogach serwera (nie chodzi mi o adresy np. www.aaa.boo.pl tylko). A dokładniej przejście z katalogu głównego jakim jest www.aaa.boo.pl do katalogu w którym to konto wisi, a nawet do wyrzeszego. i tak mozna dostac sie do czyjegos konta. A jak wiadomo jak sciezka ma taki format czyli bez htto:// czy ftp:// mozna działac na plikach które mają atrybuty. Więc czy to jest błąd albo dziura w php czy tylko słabe zabezpieczenie serwera ? Powiem tylko że boo wybrałem dla przykładu. Inne też tak się da obejść...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, wcześniej to sprawdzałem. Zresztą nie chodzi o pocztę. Ale chyba zły przykład podałem bo interia nie udostępnia kont z php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:59 |