![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanko,Więc chciałbym poznać waszą opinie na temat j2ee i java co o niej myślicie itd ,czy zamierzacie sie uczyć tego jezyka ?
------------- ps:pytam sie dlatego ze coraz wiecej firm szuka programistow java/j2ee ------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Postanowiłem, że dorzucę swoje trzy grosze.
Wydaje mi się, ze TomASS ma rację - ważne są zasady programowania. Witaj Świecie Hello World Sens ten sam, ale zapis inny - programowanie to dokładnie to samo. Oczywiście niektóre jezyki są bardziej "śpiewne", inne nadają sie do szybkiej i bezbłędnej komunikacji. Uważam, że porównywanie języków kompilowanych z interpretowanymi oraz kompilowano-interpretowanymi nie ma większego sensu. Czy php ma przyszłość? Uważam, że tak. Czekam jednak na wersję 7.0, bo zapoznawszy się ze zmianami w 6.0 czuję pewien niedosyt. Dlaczego ma pszyszłość? Dlatego, że jest rozwijany w jednym konkretnym celu - oprogramowania stron www. Python i Perl zostały zbudowane do innych celów. Ruby - nie znam tego języka, ale nie wierzę, że jest w stanie zagrozić php, gdy ten w wersji 7.0 będzie w końcu dojrzałym językiem. Zaryzykuję stwierdzenie, że prędzej wszystkie języki skryptowe zostaną wyparte przez kompilowane bądź kompilowano-interpretowane niż php odda przywódctwo. Moim zdaniem ciekawszy problem to problem języków client-side (JavaScript). Na tym polu jest jeszcze duuużo do zrobienia i to właśnie tu rozstrzygnie się przyszłość www, nie na serwerach. Pozdrawiam. Ten post edytował Cysiaczek 21.10.2006, 11:12:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 14:08 |