![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
borykam sie z nie lada problemem, otoz: jak stworzyc uzytkownika pod oracle 10g z pelnia praw zalogowalem sie jako sys stworzylem uzytkownika nowy ale nie mam pojecia gdzie moge ustalic jego prawa loguje sie do edytora sql plus (bez problemu za pomoca tego nowego uzytkownika) ale nie mam zadnych praw aby dzialac w sql, nie moge nic zrobic nawet utworzyc tabeli gdyz pojawia mi sie komunikat o nie wystarczajacych prawach. jak to mozna zmienic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po tym jak stworzysz użytkownika w Oraclu musisz przypisać mu jakąś role, lub dodać odpowiednie uprawnienia. Jeśli chcesz żeby Twój user miał uprawnienia administratorskie , możesz to zrobić w ten sposób
Jeśli chcesz żeby miał tylko określone uprawnienia może to zrobić dodając je po kolei np :
Poczytaj w dokumentacji na temat opcji GRANT znajdziesz tam wszystkie możliwe parametry. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:36 |